zaterdag, augustus 11

Recept: limoen-cupcakes




Wat heb je nodig? 250 gram boter (kamertemperatuur), 250 gram witte basterdsuiker, 4 eieren, 250 gram bloem, 1 tot 2 theelepels bakpoeder, 3 á 4 limoenen, poedersuiker.
Wat ga je gebruiken? beslagkom, mixer, cupcakevormpjes, een mes en snijplank
Wat moet je doen? Maak het beslag volgens het basisrecept, het enige wat je verder nog moet doen is 2 limoenen uitpersen, en dit sap door het beslag doen, én de schil van deze twee limoenen raspen, en ook dit door het beslag doen. Bak de cupcakes verder weer volgens het basisrecept.

Als de cupcakes aan het afkoelen zijn, kun je ondertussen beginnen aan het glazuur. Dit is heel simpel te maken. Pers één limoen uit en roer ongeveer 30 gram poedersuiker door het sap. Blijf poedersuiker toevoegen tot het niet teveel meer drupt zegmaar. Als de cupcakes afgekoeld zijn kun je het over de cupcakes smeren. Ik zelf heb twee laagjes erover gedaan, dus eerst 1 laag, en als het dan opgedroogd is nog 1 laag. Dan kun je nog 1 limoen in stukjes snijden voor de garnering.

Eet smakelijk!
Liefs, CupCakeDiaries

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

twitter-knoppen