donderdag, augustus 9

How to: mooie en verzorgde nagels


Iedereen wil het, maar weinig mensen hébben het: mooie en verzorgde nagels. Je kunt een manicure laten doen en er veel geld voor betalen, maar je kan het ook gewoon zelf! Bovendien worden je échte nagels broos als je acrylnagels laat zetten. Hieronder een stappenplan voor mooie en verzorgde nagels.

Stap 1: oude nagellak verwijderen.
Dit is natuurlijk vanzelfsprekend, maar wel heel belangrijk, want als je je oude nagellak er niet afhaalt, kunnen je nagels verkleuren. Gebruik bij voorkeur een remover zonder aceton. Dat is beter voor je nagels.

Stap 2: nagels knippen.
Dit is natuurlijk niet altijd nodig, maar als je je nagels te lang vind, kun je je nagels makkelijk knippen met bijvoorbeeld  een nagelknipper.

Stap 3: nagels vijlen.
Dit spreekt voor zich. Vijl van binnen naar buiten, één kant op, en bij voorkeur met een glasvijl. Zo'n vijl slijt niet en is makkelijk schoon te maken, én het is beter voor je nagels want je nagels splijten minder snel.

Stap 4: Breng nagelolie aan.
Nagelolie is superzacht voor je nagelriemen en maakt je nagels sterker. Masseer goed in en spoel daarna weer goed af. (Ik gebruik de nagelolie van Etos, maar wat ik ook echt aanbeveel is de Lush Lemony Flutter, een nagelcrème met citroengeur van Lush.)



Stap 5: neem een nagelbadje.
Dit klinkt gek, maar dit is echt goed en fijn! neem wat lauwwarm water en een scheutje badolie en laat je vingers er ongeveer 5 minuten in weken. Je nagelriemen worden zo zacht en de laatste resten nagellak weken los.


Stap 6: Breng een nagelharder of basecoat aan.
Dit spreekt voor zich. Een nagelharder kun je gebruiken als je broze nagels hebt die snel breken, een basecoat gebruik je als je hierna nog gekleurde nagellak wilt aanbrengen. Tip: De nagelharder van Hérôme werkt echt heel goed! Qua basecoat beveel ik de miracle cure van Sally Handsen aan. Deze kun je ook alleen dragen als blanke lak voor een natuurlijke look, maar ook kun je hem als basecoat gebruiken.



Stap 7: Breng eventueel een gekleurde lak aan.
Als je nét even wat extra's wil op je nagels ga dan voor een leuk kleurtje. Breng van deze lak twee lagen aan, laat beide lagen ongeveer 3 minuten goed drogen en breng tot slot een topcoat aan zodat de nagellak goed blijft zitten. Laat dit zo'n 10 minuten drogen.

Liefs en veel succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

twitter-knoppen