woensdag, augustus 1

OMGAAN MET… STRESS!

Ja, heel Nederland kent het, iedereen kent het zo’n beetje… Ons drukke hectische leventje, alles moet nu, meteen, nog op het zelfde moment en dat levert stress op. Hoe kun je daar nou het beste mee omgaan? Hier wat tips!
1.       Momentje voor jezelf pakken. Een kwartiertje, halfuurtje op een dag een time-out nemen is echt niet verkeerd. Je bent tenslotte maar een mens, een pauze, een afspraak verschuiven of iemand je taak over laten nemen om even dat bakje koffie te drinken of dat koekje te eten is beslist wat je nodig hebt, om de stress van de hele dag even te onderdrukken.

2.       Gezond eten. dit klinkt een beetje gek natuurlijk, maar van gezond eten ga je lekkerder in je vel zitten, en daarvan, van lekker in je vel zitten én gezond eten, krijg je energie. Energie zorgt er natuurlijk voor dat je meer dingen kunt hebben, en misschien wel beter tegen stress kan.

3.       Genoeg slaap. Zoals bij gezond eten, van energie wordt je stressbestendig. Een gemiddeld persoon, die ouder is dan 12 jaar heeft gemiddeld 8 uur slaap nodig per dag!

4.       Sporten. Je krijgt niet alleen energie van sporten, maar ook is het fijn om alle stress, irritaties en agressiviteit van de dag lekker kwijt te sporten. Even alles eruit gooien is een hele opluchting.

5.       Plan iets leuks. Ja, plan een leuke familiedag, maak een afspraak bij een spa, spreek af met iemand om eens lekker te gaan wandelen in het bos, zoek een leuke hobby dat je één keer per week gaat doen of boek een vakantie. Als je iets hebt in een drukke week om naar uit te kijken, gaat alles wat gemakkelijker en wat sneller.

Ik hoop dat dit je dag wat rustiger maakt! Vragen, opmerkingen of tips? Ze zijn altijd welkom! Laat een berichtje achter onder het artikel, stuur een mailtje, tweet of laat een berichtje achter op facebook.

Liefs,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

twitter-knoppen