donderdag, augustus 16

Omgaan met... LIEFDESVERDRIET



Een dag te laat, maar hier is toch weer een deel van onze serie. Dit keer: omgaan met liefdesverdriet. Bijna alweer het laatste deel van deze serie.
Iedereen krijgt er denk ik wel mee te maken in zijn leven, liefdesverdriet. Een verschrikkelijk moeilijke periode. Je ziet het allemaal even niet meer zitten, maar je moet je erdoorheen slaan. Hoe ga je hiermee om?

Eerst kort de verschillende stadia van liefdesverdriet:
-          Ontkenning
-          Boosheid, woede
-          Realisatie
-          Verdriet
-          Acceptatie
-          Opluchting

 1.       Praten! Dat helpt het allerbeste, zorg dat je je verhaal kwijt kunt bij een persoon die je vertrouwt en die je steunt.  Probeer alleen niet te blijven hangen in het gezeur over je ex. Probeer ook nog ergens anders over te praten.

2.       Ga iets doen! Plan iets leuks met je vrienden/vriendinnen, of zoek bijvoorbeeld een nieuwe hobby. Zorg in ieder geval dat je iets om handen hebt om niet aan je ex te denken.

3.       Zorg goed voor jezelf. Blijf eten en slaap goed. Verwen jezelf een keertje.

4.       Huil goed uit. Dat lucht op!

5.       Neem geen nieuwe relatie. Dat wordt een troostrelatie, en daar heb je helemaal niks aan. Zorg dat je eerst over je oude relatie heen bent.

6.       Ga sporten! Dat doet je even alles vergeten, en met sporten maak je een gelukshormoon aan waardoor je je beter voelt.

7.       Schrijf het van je af in bijvoorbeeld een dagboek. Werkt hetzelfde als praten.

8.       Hou op met zelfmedelijden hebben! Je relatie is niet zomaar stukgelopen! Dat heeft altijd een goede reden, je bent dus altijd beter af zonder hem of haar en je vindt heus vanzelf wel weer iemand anders om je leven mee te delen. Geen hand vol, maar een land vol!

Heel veel liefs en succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

twitter-knoppen