vrijdag, augustus 17

Cupcake toevoeging #2 botercrème

Laatst is er een artikel online gekomen over een basisrecept voor cupcakes, met als extra toevoeging marsepein of rolfondant en glazuur. Wel nu heb ik weer een andere toevoeging, je maakt de cupcakes dus gewoon via het basisrecept (zoek bij label ‘recepten’). Daarna begin je met de botercrème. je kent de boter crème wel, die toefjes op de cupcakes! Zo schattig! Hieronder het recept.

Wat heb je nodig? 200 gr zachte boter, 150 gr poedersuiker, 200 gr verse roomkaas (denk aan monchou), levensmiddelenkleurstof (te koop in de supermarkt), smaakstof (te koop in de supermarkt) wat je kan gebruiken als smaakstof is cacaopoeder, oploskoffie of gemalen kaneel.
Wat ga je gebruiken? Garde, lepel, spuitzak met gekartelde spuitmond.
Wat moet je doen? Klop de boter met de poedersuiker heel luchtig met de mixer. Klopt 5-8 minuten tot het mengsel echt luchtig is. Roer de roomkaas glad en klop deze in gedeelten door het botermengsel. Voeg dan (eventueel)  een kleur- of smaakstof toe. Spuit met behulp van een spuitzak met gekartelde spuitmond een grote toef van deze crème op de cupcakes.
Mijn ervaring: ik heb dit een keer gedaan,  en een kleine tip die ik kan meegeven is, dat je de spuitzak met de crème echt even in de koelkast moet leggen, een kleine 10 minuten is voldoende, dan is de crème net wat vaster in gebruik.
Eet smakelijk!

liefsss!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

twitter-knoppen