zondag, juli 1

Wat doet aftersun?

Na een lekker middagje zonnen, en je af en toe te hebben ingesmeerd, sta je daarna niet meer stil bij de na verzorging van de huid: Aftersun lotion. Waarvoor dient aftersun? En wat doet aftersun met je huid?
Aftersun hydrateert je huid na het zonnen en het zwemmen in het zoute water van de zee. (De zon en het zoute water drogen je huid namelijk ietsje uit) Daarom denken veel mensen dat bodylotion ook goed is na het zonnen, dat is ook zo, want het gaat immers om het hydrateren van je huid, en dat doet bodylotion ook! Alleen moet je rekening houden met de substantie, Zorg er voor dat dit een dunne, iets wat waterige bodylotion is, een vette, dikke laag is namelijk niet goed, ook al voed het, de warmte kan op deze manier niet uit je huid. Dat is wat aftersun namelijk wel doet, aftersun haalt de warmte uit je huid, en heeft daardoor een verkoelend effect. Iets wat natuurlijk heerlijk is als je het warm hebt. Dit verkoelend effect wordt veroorzaakt doordat aftersun vaak menthol bevat. Misschien dat je ooit wel eens ergens gelezen hebt dat menthol of andere mint-producten slecht zijn voor je huid, omdat de tinteling en de verkoeling een milde vorm is van huidirritatie. Toch is dit in aftersun geen probleem, het is een milde vorm, en je gebruikt het alleen in de zomer. Dit kan GEEN kwaad! Wel geldt bij aftersun net als bij bodylotion, gebruik dit alleen voor je lichaam, de huid op je lichaam is anders dan de huid op je gezicht. Er zijn producten die speciaal voor je gezicht gemaakt worden, deze zijn veilig en gemaakt voor dus de huid op je gezicht. (binnenkort een artikel hierover). En wat we allemaal willen is ons mooi zongebruinde tintje houden, en dat gebeurt dus ook door aftersun te gebruiken en je huid dus te hydrateren. Het hydrateren van je huid zorgt er voor dat je minder snel gaat vervellen waardoor je je bruine tintje wat langer vasthoudt.

Ik raad je dus zeker aan om aftersun te gebruiken, ze zijn in allerlei maten en merken, en zelfs in verschillende prijscategorieën.

Liefs,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

twitter-knoppen