vrijdag, juni 29

Rozenwater, waarvoor allemaal te gebruiken?

Bij veel mensen is het helemaal niet bekend, rozenwater. Rozenwater is een bijproduct van rozenolie en bevat alleen natuurlijke ingrediënten. Het is geschikt voor alle huidtypes en is zeker een uitkomst in zomer én winter!

Rozenwater is te gebruiken voor de volgende doeleinden:
       -          Als gezichtslotion om de laatste resten make-up eraf te halen
-          Tegen acné, rozenwater staat bekend om zijn antibacteriële werking
-          Als verfrisser in de zomer, spuit dan gewoon wat op je gezicht.
-          Tegen een droge huid in de winter.
-          Tegen roos, spoel je haar na het wassen na met rozenwater (niet het hele flesje leeggieten   natuurlijk, dat is zonde en helemaal niet nodig!)
-          Ook voor glanzend haar! (Ik heb het zelf uitgeprobeerd!)
-          Na verbranding door de zon verkoelt het de huid en je huid is dan minder geïrriteerd.
(Zelfs toen ik mijn vinger had verbrandt aan mijn stijltang, heb ik een beetje rozenwater op een watje gedaan, een aantal keer mijn vinger ermee gedept, en de volgende ochtend was het brandende gevoel in mijn vinger weg!)

Het ruikt lekker en de geur is ook natuurlijk, niet overweldigend zoals sommige parfums. Je kan het dagelijks gebruiken, en dat moet je ook doen en blijven doen, dan werkt het het beste (het is namelijk zo dat je de eerste week dat je het gebruikt wat meer puistjes kan krijgen, dit komt omdat eerst al het vuil je poriën uit moet. Maar na ongeveer een week tot twee weken trekken deze puistjes weg en als je het dan blijft gebruiken krijg je echt een super egale huid.) Het werkt vooral omdat het puistjes desinfecteert, de poriën sluit, de huid hydrateert, helpt tegen huidirritaties en zelfs littekens vervaagt!

Rozenwater kun je kopen bij de kruidvat, van het eigen huismerk, voor €1.39

LET OP: het rozenwater van Kruidvat is géén natuurlijk rozenwater, dit kun je al zien aan de ingrediëntenlijst. Dit betekent niet dat deze slecht is voor je huid alleen de natuurlijke rozenwater kun je ook door je eten doen en dat kan bij deze dus niet. Deze kan wel gewoon worden gebruikt voor bovenstaande doeleinden, dat heb ik namelijk zelf uitgeprobeerd! De natuurlijke variant rozenwater is meestal te koop in verschillende toko's, alleen is die wel wat duurder dan deze van de kruidvat.

4 opmerkingen:

  1. dit is absoluut geen echt rozenwater, het werkt misschien wel wat, maar is niet te vergelijken met de werking van écht rozenwater.

    kijk maar eens naar de ingredienten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We weten dat de rozenwater van de foto niet het echte natuurlijke rozenwater is. We zullen het er bij zetten in het artikel, maar dit artikel gaat sowieso niet alleen over het rozenwater van de kruidvat, maar over de natuurlijke variant. Liefs, CupCakeDiaries

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik ben al een boel toko's langs geweest en daar hebben ze óók geen natuurlijk rozenwater maar weer die 'neppe' als bij de kruidvat...

    ik zou een natuurlijke winkel proberen, wel wat duurder maar dan heb je ook echt een geweldig product!!!

    maar pas echt op! bij de tuinen verkopen ze ook rozenwater voor 6 euro, dan denk je ó dat zal wél de goede zijn: NIET DUS!!!
    kijk maar eens naar de ingredienten

    http://www.detuinen.nl/jacob-hooy-huidolie-rozenwater.html

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Naja het zal allemaal wel, dit artikel laat de voordelen zien van rozenwater. Er bestaat geen neppe of echte rozenwater. Alleen heb je een natuurlijke variant, en deze van de kruidvat daar zit alcohol in en nog wat andere bestanddelen die ook in bijvoorbeeld dagcréme zitten. Dit komt omdat dit rozenwater van de kruidvat meer als tonic bedoeld is, maar ik heb alle bovenstaande dingen ermee geprobeerd, en ik vind echt dat het helpt! Ja de rozenwater van de kruidvat! Aan de rest van de lezers de keus of ze de natuurlijke variant kopen of deze variant. Dit artikel gaat over rozenwater in het algemeen.
    Liefs, CupCakeDiaries.

    BeantwoordenVerwijderen

twitter-knoppen