donderdag, juli 5

Waarom moet je absoluut GEEN bodylotion op je gezicht smeren?


Je ziet vaak mensen bodylotion, aftersun lotion of allerlei andere geparfumeerde producten op hun gezicht smeren, producten die eigenlijk bedoelt zijn voor de huid op je lichaam. Waarom is het zo slecht om dit op je gezicht te smeren?
De huid op je gezicht is gevoelig, om zo maar te zeggen super gevoelig. De huid op je lichaam kan tegen een stootje, en het is niet erg om een geparfumeerd product op je lichaam te smeren, voor je gezicht is dit een ander verhaal. Als je regelmatig, bodylotion gebruikt op je gezicht, want ja dat doen mensen, (er zijn zelfs mensen die bodylotion als dag of nachtcrème gebruiken! ) heb je kans om een parfum allergie op te lopen. Dan kan je dus niet meer tegen producten die geparfumeerd zijn en je staat er misschien niet altijd bij stil, maar zelfs in bijvoorbeeld lipgloss, en oogschaduw zitten kleine deeltjes parfum, als je zo’n parfum allergie hebt, kun je dit dus niet meer gebruiken. Ook is bodylotion vettig, het voed de huid van je lichaam, maar op je gezicht laat dit een vettige laag achter, waardoor dus de poriën op je gezicht verstoppen en je dus puistjes en onzuiverheden krijgt.

Bespaar jezelf een hoop problemen, en creëer een egale en gevoede huid en koop een lekkere creme die gemaakt is voor je gezicht. Je hebt deze van bijna alle merken en prijscategorieën. Wil je tips of heb je vragen? Laat een reactie achter, of stuur een mail!

Liefs,

2 opmerkingen:

  1. die deo moet wel een roller zijn hé.. of vergis ik me nou?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bedoelt bij de vakantie checklist? Als je met het vliegtuig gaat moet het geloof ik inderdaad een roller-deo zijn. Ik weet het niet zeker want ik ga met de auto.

    Liefs, CupCakeDiaries

    BeantwoordenVerwijderen

twitter-knoppen