zaterdag, juli 21

Huidtype & een geschikte zonnebrand factor.

Je kent het wel, (als je het nog herinnert, ahum nederland doe wat aan dat weer!) je gaat lekker in de zon liggen, en je verbrandt! Terwijl je je toch hebt ingesmeerd! Check hier wat voor huidtype je hebt, en welke factor zonnebrandcrème het beste bij jou past!
Huidtype 1: sproetjes, lichte huid en rossig tot rood haar of blond haar en een lichte kleur ogen? Je verbrandt snel en je wordt een beetje tot niet bruin. Een geschikte factor voor jou is minimaal 30. Je hebt zonnebrandcrèmes van verschillende prijscategorieën en merken. Als tip kan ik je meegeven, koop je zonnebrandcrème in een drogisterij zoals o.a. etos, en laat je daar door een verkoop(st)er adviseren.

Huidtype 2: lichte huid, blond haar, en lichte ogen? Jij verbrandt snel en je wordt langzaam bruin. Een geschikte factor voor jou is 20. Net als bij huidtype 1, zou ik je ook laten adviseren door iemand in een drogisterij voor een geschikte en goede zonnebrandcrème.
Huidtype 3: een lichte huid, donker tot bruin haar en vrij donkere ogen? Jij verbrandt zelden en je wordt gemakkelijk bruin. Toch is de zon op elke huid schadelijk, en is factor 15 goed voor jou! Deze kun je net als alle zonnebrandcrèmes kun je deze ook van alle merken en prijzen vinden.

Huidtype 4: een getinte huid, donker haar en donkere ogen. Jij verbrandt bijna nooit en wordt snel bruin. Net zoals bij huidtype 3 beschadigt de zon je huid altijd. Dus factor 10 of zelfs 6 is geschikt.

Nog even een tip voor alle huidtypes, je lippen verbranden sneller dan de rest van je lichaam. Zoek daarom naar een goede lipgloss of lippenbalsem mét SPF (sun protection factor).
Nog vragen of opmerkingen? Zoals altijd, laat een berichtje achter!
Liefs,

(bron: girlz!)

2 opmerkingen:

  1. Opzich een goed artikel! maar ik heb donkere ogen en rossig haar en een lijkbleke huid, en dat bestaat dus niet.. Maar ik moet echt een hoge factor.

    Follow me: www.doitmywayx.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dan moet je uitgaan van je huid, en je haar kleur, vooral van je huid, want een lichte huid heeft een hoge SPF nodig. je moet gewoon kijken naar welke dingen in de meerderheid zijn, dus jij hebt rossig haar, lichte huid dan is dat in de meerder heid, en moet je dus alsnog kijken naar huidtype 1, ookal kloppen de ogen niet :) ! hopelijk is het zo wat duidelijker! liefs,

      Verwijderen

twitter-knoppen