vrijdag, juli 20

Houdbaarheidsdatum verzorgings-en make-up producten.

Wanneer je in de supermarkt een pak melk, koekjes, een blik soep of iets dergelijks koopt, er staat altijd nauwkeurig een dag, maand en jaar aangegeven tot wanneer je het product kan gebruiken of in dat geval eten en drinken. Dat voorkomt (wat we allemaal weten) dat we iets binnen krijgen dat niet goed is voor ons lichaam. Maar wat niet iedereen weet is dat er een bepaalde houdbaarheid is voor verzorgings-en make-up producten. Als je daar over na denkt is het natuurlijk vrij logisch, die producten gebruik je op je lichaam, op je huid, het is dus ook van groot belang dat je in de gaten houd of die producten nog goed zijn. Om erachter te komen of je beautyproduct nog goed is, kun je drie dingen doen, namelijk:

1.       Op een verpakking van het product, zie je altijd een aantal symbolen staan, één daarvan is (zie afbeelding) een potje waarvan het dekseltje open is. In het potje of er naast staat ALTIJD een getal met een letter erachter. Meestal zoiets al 6M, 12M of bijvoorbeeld 24M. anders dan op een consumptiemiddel is dit toch de houdbaarheidsdatum. De 6, 12 of 24 geven het aantal maanden aan dat het product nog goed is nadat je het hebt geopend. Dit is natuurlijk niet 100% nauwkeurig, laat je een product open staan of meng je het met water dan komen er bacteriën bij of bederft het en verkort dit de houdbaarheidsdatum. Wanneer je een product goed behandelt, koel bewaart in de zomer, het product met schone kwasten aan brengt en niet met je vingers er in gaat dan kan dit de houdbaarheidsdatum misschien wel verlengen.

2.       De geur, de fabrikant mag dan wel een houdsbaarheidsdatum aangeven maar wanneer een product niet meer goed ruikt, dus anders ruikt dan de geur die het oorspronkelijk zou moeten hebben, dan kun je er vanuit gaan dat het product niet meer gezond genoeg is om te gebruiken. De geur is dus misschien wel belangrijker dan de geschatte houdbaarheidsdatum.

3.       De structuur, door te kijken  (en te voelen) zie je of de structuur is zoals hij hoort te zijn. Even een grof voorbeeld, is een product wat normaal vloeibaar of creamy hoort te zijn hard en vast is geworden dan is het product niet meer goed.
Aan de hand van deze drie factoren kun je dus controleren of je product nog goed is, en gezond om te gebruiken.

Als je nog vragen of opmerkingen hebt, stel ze gerust, laat een berichtje achter onder dit artikel.
Liefs,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

twitter-knoppen