vrijdag, juli 13

Recept: frambozentiramisu
(6 personen)

Wat heb je nodig? 200 gram frambozen, 80 gram poedersuiker, 24 lange vingers of bitterkoekjes (wat je zelf het lekkerst vind), 1 glaasje amaretto (of een ander likeur wat je lekker vindt), 3 eieren, 250 gram mascarpone (bij de supermarkt te koop, in de koeling bij de mozzarella en roomkaas te vinden), een klein beetje cacaopoeder of geraspte chocola voor de garnering

Wat moet je doen? kneus de frambozen in een kom met 30 gram suiker. (houdt er een paar achter voor de versiering) Snijdt dan de lange vingers (of bitterkoekjes) in stukjes en verdeel ze in zes glaasjes. Giet een scheutje amaretto er overheen en druk de koekjes aan. Voeg vervolgens een laagje van de gekneusde frambozen toe en zet de glaasjes in de koelkast.

Splits de eieren in twee aparte kommen (zorg dat deze kommen goed vetvrij zijn! evt. even schoonmaken met een halve citroen, dat haalt al het vet weg) klop de eidooiers met 25 gram suiker los tot ze wit worden. Dit kun je het beste met een mixer doen. (het kan ook met een garden maar dan duurt het wat langer.) meng vervolgens de mascarpone er doorheen en roer stevig zodat er geen klontjes ontstaan.

Klop de eiwitten stijf (ook hier geld: dit gaat het beste met een mixer, ik spreek uit ervaring, en ook hier moet de kom goed vetvrij zijn.) voeg 25 gram suiker toe en klop het opnieuw goed stevig. Spatel dan het mascarpone-eigeel-mengsel door deze eiwitten.

Schenk dit mengsel over de, inmiddels gekoelde, koekjes en frambozen, in de glaasjes. (je kunt als je veel van het mengsel over hebt verschillende laagjes maken. bijv. eerst de koekjes, dan de frambozen, een laagje mascarpone-mengsel, en weer een laagje koekjes, frambozen en mascarpone-mengsel)
zet de glaasjes nu minstens 2 uur in de koelkast.

Na die twee uur even kijken of het goed stijf is geworden, als dat nog niet zo is kun je het beter nog wat langer koelen. Strooi tot slot wat cacaopoeder over de glaasjes en doe er als garnering een paar frambozen bovenop. en smullen maar!

Eet smakelijk, liefs, CupCakeDiaries.

bron: www.okokorecepten.nl
Uit het kookboek: "In een glaasje!" van José Maréchal.

(Ik heb het recept wat aangepast, uit eigen ervaring)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

twitter-knoppen